Oproep Kruidvat: koop nu alvast uw sinterklaas- en kerstcadeautjes

Kruidvat roept klanten op om dit jaar eerder hun sinterklaas- en kerstaankopen te doen. “Dan voorkomen we piekdrukte in onze winkels”, aldus de drogisterij via advertenties in landelijke media waaronder het AD.

De keten zegt zijn schappen al vol te hebben liggen met ‘de mooiste producten’ en lanceert ‘extra veel’ acties, om klanten aan te moedigen nu al cadeaus in te slaan. Dit om drukte te voorkomen en zo de veiligheid in de winkels te kunnen waarborgen.

Volgens het coronaprotocol van de overheid kunnen winkels gesloten worden wanneer het zo druk is dat de anderhalve meter afstand niet meer gewaarborgd kan worden. Dat bepaalt de voorzitter van de veiligheidsregio. Naar verwachting zullen veel consumenten hun sinterklaas- en kerstaankopen echter online doen. Zo rekent PostNL rond de feestdagen op een toename van het aantal pakketjes van 60 tot 70 procent ten opzichte van begin dit jaar.

Dat veel mensen online hun inkopen gaan doen, is niet zeker. Mogelijk doen ze helemaal geen inkopen meer met de beperking van de toegestane visite per huishouden. In de meeste binnensteden is het inmiddels – ook nog te wijten aan het slechte weer – een uitgestorven boel. Horeca dicht, Buiten in de rij staan bij een schoenenwinkel of bij de slager. Geen aanlokkende vooruitzichten.

En zo gaat de economie in het algemeen en de horeca en detailhandel in het bijzonder snel naar de verdoemenis. Dat wordt nog een kaalslag in binnensteden.

Reacties zijn gesloten.