FNV roept op om Black Friday over te slaan

FNV roept de detailhandel op om Black Friday, dit jaar op 27 november, compleet over te slaan. De oproep is aan de Raad Nederlandsche Detailhandel gestuurd.

Black Friday is de laatste jaren overgewaaid uit de Verenigde Staten en luidt daar de start van het seizoen voor kerstaankopen in. Inmiddels adverteren veel winkels in ons land met aanbiedingen en lokkertjes. Jaarlijks komen daar veel klanten op af, en ook online stijgt de verkoop enorm.

Meer klanten betekent automatisch ook meer mensen die met elkaar in contact komen, waardoor het coronavirus zich verder zou kunnen verspreiden. “Door dit te stoppen, voorkomen we dat hierdoor het aantal coronabesmettingen in Nederland weer oploopt”, aldus de bestuurders, die namens winkelmedewerkers en medewerkers van de distributiecentra in het land spreken.

De vakbond vindt Black Friday onverenigbaar met de huidige coronamaatregelen. “Alle medewerkers die kunnen werken werken mee en in sommige winkels staan zelfs dranghekken om de toestroom van klanten goed te begeleiden. Ook in de distributiecentra is het een drukte van jewelste.”

“In heel veel winkels en distributiecentra is zeker ten tijde van zulke drukte het volgen van de coronamaatregelen onmogelijk. Dit gaat absoluut zeer ongewenste situaties opleveren”, aldus FNV.

Reacties zijn gesloten.