Ook groothandel Sligro haalt vleesproducten terug

Het schandaal – want zo bezien wij dit inmiddels – rond de besmetting van voedsel breidt zich uit.
Groothandel Sligro heeft 160 productsoorten teruggeroepen bij klanten als gevolg van de listeria-besmetting bij vleeswarenproducent Offerman. Bij hoeveel klanten dat nodig was, wil een woordvoerder niet kwijt.

De zegsman voegt eraan toe dat Sligro sinds maandagavond drukdoende is om volledig zeker te stellen dat alle door het bedrijf geleverde producten veilig zijn. Dat is volgens hem gebruikelijk bij elke terugroepactie.
Hoe hoog de kosten zijn die met deze terugroepactie gepaard gaan, is nog lang niet duidelijk. ‘In deze fase kijk je daar niet naar’, aldus de woordvoerder. ‘Dat komt pas op de derde plaats’.

Ook bij Versunie, leverancier van de vleeswarenmerken Versuniek, Meesterhand en Fairbeleg, zijn maatregelen genomen. Het bedrijf publiceerde op de website een lijst met negentig producten die uit de schappen zijn gehaald. Versunie vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel.

Ook vleeswaren van de merken Freshly, Fresh4You, Kraak-Vers- FRESHL, FairBeleg en FAIRBE die door Bidfood worden gedistribueerd zijn mogelijk besmet. Bidfood roept in totaal 149 soorten vleeswaren terug.
Bij ALDI gaat het om vier producten die direct uit de schappen zijn gehaald. De supermarktketen benadrukt dat vleeswaren die nog in de schappen liggen, veilig zijn om te consumeren.

Mogelijk dat een van de lessen die uit deze kwestie kan worden getrokken is dat spreiding van leveranciers van voedsel een voordeel kan opleveren. Nu blijkt dat één vleeswarenproducent ervoor kan zorgen dat een besmetting bij zijn bedrijf veel groothandels en supermarkten in de problemen kan brengen.

Reacties zijn gesloten.