Faillissement in zicht voor Koopjedeal.nl

Koopjedeal.nl vraagt eerdaags surseance van betaling aan. De aanbiedingssite kan niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, staat op de eigen website van het bedrijf.

Reden voor de aanvraag van een faillissement is naar eigen zeggen een brand in september vorig jaar die voor miljoenen euro’s aan schade heeft gezorgd. Het bedrijf zegt in zwaar weer te zijn gekomen doordat de afgelopen weken meerdere leveranciers het betalingskrediet hebben opgeheven. ‘Ondanks de gevorderde gesprekken met financiers is het helaas niet gelukt om dit proces versneld af te ronden zodat Koopjedeal.nl operationeel kon blijven’, meldt het bedrijf.
De brand lijkt dus niet direct de belangrijkste oorzaak, maar er is gewoon een liquiditeitsprobleem.

Voor klanten is het niet meer mogelijk een bestelling te plaatsen. Het bedrijf roept klanten die nog op een bestelling wachten of recent iets retour hebben gestuurd op, een mail te sturen. ‘Wij proberen de schade zoveel mogelijk te beperken, maar helaas kunnen wij op dit moment geen beloftes doen’, zo klinkt het. Koopjedeal.nl hoopt dat een partij zich na het faillissement aanbiedt om het bedrijf over te nemen.

Reacties zijn gesloten.