Met name het mode-segment heeft het moeilijk

Sommige onderdelen van de detailhandel draaien best wel aardig, maar vooral het mode-segment heeft het zwaar. Nog niet zo lang geleden ging Coolcat failliet. De afgelopen weken zijn weer twee bekende modebedrijven op de fles gegaan.

Het Nederlandse modemerk La Ligna is vorige week dinsdag failliet verklaard. De dertig filialen blijven vooralsnog open. De webshop van het merk valt buiten het faillissement. Dat bevestigt de curator van La Ligna. Een mogelijke doorstart voor La Ligna wordt momenteel onderzocht. Volgens de curator zijn er ‘een heleboel geïnteresseerde partijen’. Het faillissement betekent dat negentig werknemers van het modemerk hun baan verliezen.
In 2016 ging het modemerk ook failliet. Een doorstart was toen mogelijk door een groep investeerders waar ook managers van La Ligna bij betrokken waren. Zij betaalden 350 duizend euro voor het bedrijf.

Ondanks het faillissement van moederbedrijf Vidrea Retail blijven de 72 winkels van Miller & Monroe in Nederland voorlopig open. Dat zegt het advocatenbureau waaraan de bewindvoerder is verbonden tegen het FD.
Vidrea Retail werd ook vorige week dinsdag failliet verklaard. In april werd al uitstel van betaling verleend aan het bedrijf, dat zo tijd kreeg om de problemen op te lossen. Vidrea zei eerder dat het in moeilijkheden was gekomen door financiële problemen bij de Duitse tak, die op 1 maart uitstel van betaling had gekregen. Begin deze maand viel het doek voor de 170 winkels van Miller & Monroe in Duitsland. Een deel van de panden wordt overgenomen door KiK, Tedi en Woolworth.
Vidrea groeide in rap tempo door de overname van de failliete Zwitserse kledingketen Charles Vögele. Ook damesmodeketen Witteveen werd door Vidrea gered.

En het einde is nog niet in zicht. Het wachten is op de volgende modeketen, klein of groot.

Reacties zijn gesloten.