Waar is iedereen gebleven??

Sinds de uitbraak van de corona-crisis en de sluiting van horeca en winkels zijn medewerkers massaal overgestapt naar andere functies. Of zitten werkloos en/of zonder uitkering thuis.

Nu de maatschappij langzamerhand weer terugkeert naar normaal hebben die branches te maken met een enorm personeels tekort. Alleen al in de binnenstad van Gouda – het thuisfront van Zilverpolder B.V. – overwegen diverse gerenommeerde horecabedrijven om die reden om voortaan maandag en dinsdag maar te sluiten. Geen personeel.

Winkels in heel Nederland zien de toch al matig tot slecht draaiende koopavond helemaal verloren gaan. Nog daargelaten de koopzondag, een in onze ogen overigens achterhaalde instelling. Laat het vrij aan ondernemers. Wie open wil gaat open. Wie dat niet wil blijft dicht.
Nu is dat – ook in de Goudse binnenstad – heel ingewikkeld met sommige winkels die alle zondagen open zijn (met toestemming van de gemeentelijke regelgeving) en met sommige die ook open zijn terwijl dat volgens diezelfde regelgeving niet mag, maar daarop wordt – terecht – niet gehandhaafd.

Maar met het personeelstekort blijft de vraag: waar is iedereen gebleven?

Reacties zijn gesloten.