Steeds meer aankopen via de smartphone

Consumenten die online hun aankopen doen, gebruiken daarvoor steeds vaker de smartphone. Meer dan één op de drie aankopen op internet gaat tegenwoordig via een telefoontoestel. Een jaar geleden was dat nog iets meer dan een kwart, meldt brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Daarmee kopen mensen tegenwoordig vaker spullen met hun smartphone dan met een ’ouderwetse’ desktop-computer. Alleen de laptop wordt nog vaker gebruikt om te webwinkelen, maar die levert wel iets in ten opzichte van vorig jaar.

Het afgelopen jaar gaven Nederlandse consumenten online €23,7 miljard uit, een stijging van 10% ten opzichte van 2017. Vooral eten en bezorgmaaltijden zitten flink in de lift: de schroom om ook voor kleine bedragen eten thuis te laten bezorgen lijkt er wel vanaf. Het aantal aankopen in die categorie steeg namelijk sneller dan het totale aankoopbedrag.

Webwinkels profiteren ook van de opkomst van ’koopfeestdagen’ als Singles’ Day, Black Friday en Cyber Monday. In het vierde kwartaal gingen de bestedingen aan online aankopen met 11 procent omhoog.

Reacties zijn gesloten.