Duits mediabedrijf aast op Marktplaats

Het Duitse mediabedrijf Axel Springer is geïnteresseerd in de overname van de eBay Classifieds Group. Dit meldt RetailNews. Die groep bestaat uit Marktplaats en negen andere merken, waaronder het Belgische 2dehands en de Duitse autosite Mobile.de.

Afgelopen maand kondigde eBay een strategische evaluatie aan van zijn portfolio. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de verkoopmogelijkheden voor eBay Classifieds Group. Het stond nog niet vast dat dit leidt tot bijvoorbeeld een verkoop of afsplitsing, benadrukte de Amerikaanse onlinespeler.

Axel Springer, dat zijn hoofdkantoor in Berlijn heeft staan, is onder meer uitgever van de dagbladen Bild en Die Welt. Het mediabedrijf is via verschillende dochterondernemingen in tientallen andere landen actief, waaronder met Business Insider. De interesse in de eBay-tak wordt bevestigd tegenover zakenblad Capital

EBay Classifieds Group was vorig jaar goed voor meer dan een miljard dollar omzet, waarvan bijna de helft uit Duitsland zou komen. De vraagprijs wordt geschat op tien miljard dollar, waardoor Axel Springer mogelijk samen moet werken met een financiële investeerder om de deal rond te krijgen.

Reacties zijn gesloten.