Douglas sluit filialen maar niet in Nederland

De Nederlandse winkels van Douglas blijven buiten schot bij de aangekondigde reorganisatie in Europa. Dat meldt een woordvoerster desgevraagd aan RetailNews.

De parfumerieketen maakte afgelopen donderdagmorgen bekend dat 500 van de 2400 winkels in Europa dichtgaan. Vooral in Zuid-Europa worden filialen geschrapt, maar ook zestig van de 430 Duitse winkels sluiten hun deuren nog vóór de herfst van 2022. De winkelsluitingen zijn volgens Douglas het gevolg van het veranderde consumentengedrag en de verschuiving naar e-commerce, die door de coronacrisis in een stroomversnelling is geraakt.

“Geforceerde en grootschalige sluitingen zijn in Nederland vooralsnog niet aan de orde”, zegt een woordvoerster. “Net als in het verleden zullen er ook de komende jaren samenvoegingen, relocaties en incidentele sluitingen voorkomen.”

Douglas heeft in Nederland 92 eigen en negentien franchisewinkels, die zich volgens de woordvoerster doorlopend hebben aangepast aan de ontwikkelingen in de markt. “Ook tijdens de coronapandemie blijkt het stabiele Douglas-storenetwerk zich in combinatie met de onlineshop in Nederland goed staande te houden.”

De vraag is natuurlijk of dit waar is en zo ja, hoe lang deze strategie is vol te houden. Met geruchten dat winkels nog langer dicht moeten – mogelijk tot na Pasen (5 april) of nog langer – beginnen ook grootwinkelbedrijven te waarschuwen dat dit niet vol te houden is. En waarom dicht? Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat besmettingen (niet ziek!!!!) plaatsvinden op de werkvloer en vooral bij (oude) mensen thuis. Niet in horeca en niet in winkels.
Inmiddels doen geruchten de ronde dat winkels als afhaalpunt weer open mogen op woensdag 10 februari. Tja, mooi, maar een beetje een wassen neus nu veel winkels al weken als zodanig min of meer stiekem fungeren. Onze muis van de computer was kapot. Essentieel product, lijkt ons, maar helaas, mag niet verkocht worden. Natuurlijk een winkel gebeld en natuurlijk meneer, komt u de muis maar over een uur afhalen. Wel contant afrekenen. Tja. Rare nergens op slaande regels vragen om omzeild te worden.

Reacties zijn gesloten.