Betalen voor klanten ABN Amro fors duurder

Klanten van ABN AMRO moeten vanaf 1 juli meer gaan betalen voor hun betaalrekening, maakt de bank dinsdag bekend. De prijs van een particulier betaalpakket gaat van 1,95 euro naar 2,95 euro, een stijging van iets meer dan 50 procent.

Als reden voor de verhoging wijst de bank naar de stijgende kosten door het doen van onderzoek naar witwassen en door terrorismebestrijding. Ook gaat de prijs van een betaalrekening bij de bank omhoog omdat ABN AMRO wil blijven investeren in nieuwe betaalmethoden. De kosten die de bank daarvoor maakt zijn naar eigen zeggen fors.

Zakelijke klanten van de bank krijgen ook met een kostenverhoging te maken. Zij moeten, afhankelijk van het soort bedrijf dat ze hebben, gaan meebetalen aan de kosten die de bank maakt voor het doen van onderzoek naar criminele activiteiten.

BV’s gaan vanaf juli iedere maand 6,50 euro betalen voor het zogenoemde klantonderzoek, net als coöperaties en kerkgenootschappen. Mensen met een eenmanszaak blijven buiten schot. Buitenlandse bedrijven en nv’s moeten nog meer betalen. Zij krijgen maandelijks een rekening van 20 euro.

ABN AMRO bood lang de goedkoopste betaalrekening aan van de grote banken. Dat verandert in juli. ING en Rabobank hanteren dan met respectievelijk 2,35 euro en 2,25 euro een lagere prijs voor hun goedkoopste betaalpakketten dan ABN AMRO.

Reacties zijn gesloten.