AH test maaltijdmuur in Amsterdams ziekenhuis

Albert Heijn heeft zijn maaltijdmuur geïntroduceerd bij het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis. Het is voor het eerst dat de supermarktketen met verkoop van maaltijden uit de muur test buiten zijn hoofdkantoor.

De gekoelde muur is er voor bezoekers, medewerkers en patiënten van het ziekenhuis en bevat onder meer sappen, salades en kant-en-klaar maaltijden. De pilot loopt tot eind augustus. OLVG ziet de muur als een extra service voor patiënten en bezoekers, zegt facilitair manager Eric Holm. “In de nachtelijke uren zijn onze restaurants gesloten en we zien dat bezoekers dan vaak toch trek hebben in eten of drinken.”

Maaltijden kunnen naast de muur worden opgewarmd in een magnetron en betaling gaat contactloos of met de pinpas. Op basis van de ervaringen gedurende de pilot wordt bekeken of de maaltijdmuur een vervolg krijgt binnen OLVG.

Albert Heijn testte de maaltijdmuur eerder al vier weken op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. Het is een van de noviteiten die de supermarktketen de laatste tijd probeert.

Reacties zijn gesloten.