AH en HEMA gaan samen in winkels

HEMA en Albert Heijn openen dit jaar twee pilotwinkels waar klanten voor producten van beide retailers terechtkunnen. Het gaat om twee stedelijke winkels van HEMA, waar Albert Heijn met een volledig assortiment verse en houdbare producten in komt. Dit meldt RetailNews.

Een slimme actie, zo vindt Karel Baarspul van Zilverpolder BV. ‘Samenwerken is de enige manier om in de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de retail het hoofd boven water te kunnen houden. Samen dingen doen, samen acties ontplooien, samen met collega’s de fysieke winkel delen met wat on-line is. Ik snap niet dat retailers – of noem het ‘winkeliers’- nog steeds zo vaak in zichzelf gekeerd zijn. Zoek de samenwerking. Wees niet bang. Integendeel, je moet juist bang worden voor jouw toekomst als je de samenwerking niet bewust zoekt!’

De precieze locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden uitgewerkt. HEMA maakte al eerder bekend te willen groeien door onder meer het aangaan van strategische partnerships. De pilot met Albert Heijn is ‘een belangrijke en eerste stap’ hiertoe in eigen land, stelt de winkelketen. “De groeistrategie van HEMA willen we ook in Nederland verder ontwikkelen met slimme, innovatieve concepten en partnerships”, aldus ceo Tjeerd Jegen.

Voor Albert Heijn is de pilot met HEMA een ‘verdere onderstreping’ van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden. “Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken en beiden zo dichterbij hun klanten komen te staan”, omschrijft ceo Marit van Egmond van de supermarktketen. Albert Heijn zet volgens haar steeds meer in op binnenstedelijke winkels met een invulling die specifiek op die doelgroep is gericht. Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan zijn volgens haar ook voorbeelden daarvan.

HEMA opende eerder al een shop-in-shop bij het Londense warenhuis van Next. Daarnaast heeft de winkelketen een partnership met Apparel Group, dat de groei van HEMA in het Midden-Oosten verzorgt. 

Reacties zijn gesloten.