Eigenaar Blokker wil dolgraag van de winkelketen af

De familie Blokker wil de partij die de gelijknamige winkelketen overneemt een ‘substantieel bedrag’ meegeven. Het zou gaan om zo’n 250 miljoen euro, zo zeggen bronnen uit de retail en financiële sector tegenover De Financiële Telegraaf.

De hoogte van de bruidsschat klopt volgens een woordvoerder niet, al bevestigt hij wel dat de familie bereid is een ‘substantieel bedrag’ te betalen. Blokker is in gesprek met zo’n twaalf kopers, allemaal uit de hoek van private equity. Onder meer de Duitse investeerder Aurelius en het Nederlandse H2 worden genoemd. Grote internationale kandidaten zouden er niet zijn.

Meer dan de helft van de twaalf kandidaten heeft inmiddels een niet-bindend bod uitgebracht, zegt de woordvoerder. Volgens hem zitten er ‘goede partijen’ bij en gaat het niet alleen om kandidaten die fors willen saneren. “De familie wil een koper die bereid is te investeren.”

De meeste bieders willen dat de familie een aandeel in de winkels behoudt, maar die wil dat zelf niet en verkiest in plaats daarvan de koper een fors bedrag toe te geven. Blokker maakt nog altijd verlies, zegt de woordvoerder. “Maar we zijn met een driejarenplan bezig en het gaat al veel beter dan in 2017.”

De familie Blokker liet in november weten een nieuwe eigenaar te zoeken voor zijn winkelketen. Daarmee komt er na meer dan 120 jaar een einde aan Blokker als familiebedrijf. Moederconcern Blokker Holding besloot in 2017 al alle overige winkelformules van de hand te doen. Naast Blokker is alleen Big Bazar nog niet verkocht.

Al ruim een jaar geleden sprak Zilverpolder een hoge bron in het management van Blokker die vertelde dat het management rekening hield met het omvallen van het bedrijf. Overigens hoeft men geen medelijden te hebben met de familie Blokker. In een aparte BV heeft de familie de 20 procent eigen winkelgebouwen gestopt. Dat gaat om zo’n tachtig winkels waarvan de huur jaarlijks binnenkomt.
Op de foto de winkel van Blokker aan de Kalverstraat in Amsterdam die een jaar geleden in de opheffingsuitverkoop ging.

Reacties zijn gesloten.