Ziekteverzuim zorgpersoneel toegenomen maar geen respons op werkaanbod

In het door de corona-crisis gedomineerde tweede kwartaal van dit jaar, lag het ziekteverzuim in de verpleging, verzorging en thuiszorg op 7,9 procent, zo blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Niet eerder sinds het CBS de cijfers per branche bijhoudt, lag het aantal ziekmeldingen zo hoog.

Vorig jaar in het tweede kwartaal bedroeg het verzuim in deze branche 6,8 procent. Voor de sector Zorg en Welzijn als geheel steeg het percentage ziekmeldingen van 5,6 procent in het tweede kwartaal van 2019 tot 6,2 procent in datzelfde kwartaal dit jaar.

Ook onder huisartsen en bij gezondheidscentra en bij de kinderopvang lag het verzuim flink hoger dan vorig jaar. In sociaal werk en de geestelijke gezondheidszorg is nauwelijks verschil te zien en in de jeugdzorg lag het ziekteverzuim zelfs lager. Het CBS houdt deze gegevens per deelbranche bij sinds 2010.

En als men deze cijfers bekijkt is het deste wonderlijker dat veel zorgmedewerkers werkloos thuis op de bank zitten. Ook de partner van Karel Baarspul van Zilverpolder BV, Henk Hijink, (overigens zelf ook aandeelhouder – zie foto) zit sinds 1 januari thuis en wordt overal afgewezen na ruim 15 jaar zorgervaring bij onder meer Zorgpartners Midden-Holland in Gouda. Geen werk, hoort hij. Huh????? Je snapt er niks van!

We zijn gemotiveerd maar een eigen zorgbedrijf begonnen: ‘Henk Helpt’, voor oude mensen thuis. Bel met 06-28168818 of 0182-515929. Eerste aanmeldingen komen binnen.

Reacties zijn gesloten.