Zes lessen in management

Les 1
Een kraai zat de hele dag stil hoog in een boom niets te doen. Een konijn kwam langs en vroeg of hij dat ook kon, zo lekker niets doen. ‘Zeker wel’, antwoordde de kraai. Het konijn bleef de hele dag luieren onder deze boom. Toen kwam een vos voorbij. Hij sprong bovenop het konijn en vrat het op.
Moraal/les: de hele dag niets doen en luieren is alleen weggelegd voor hen die een hoge positie hebben.

Les 2
Een kalkoen zei tegen een koe dat hij graag boven in een boom zou willen zitten. ‘Maar ik heb er de energie niet voor’, zei de kalkoen. ‘Wel’, zei de koe, ’pik iedere dag van mijn poep hier op het weiland. Dat geeft energie’. Dat deed de kalkoen. En het hielp!
De eerste dag kon hij al op de onderste tak, na een week op de middelste tak en na twee weken zat de kalkoen boven in de boom. Een boer zag daar de kalkoen, pakte zijn geweer en schoot de kalkoen uit de boom.
Moraal/les: met hulp van een hoop stront kan je de top bereiken, maar niet voor lang.

Les 3
Toen het lichaam werd gemaakt, ruzieden de verschillende delen over wie de baas zou worden. ‘Ik ben de baas’, zeiden de hersenen. ‘Ik controleer het hele lichaam.’ De voeten vonden dat zij de baas waren: ‘wij brengen het lichaam overal heen.’ De handen vonden echter dat zij de baas moesten worden: ‘wij doen met onze handen het werk en verdienen het geld’. En zo hadden de longen, het hart en de maag ook allemaal een reden waarom zij de baas moesten worden. Uiteindelijk vond ook de penis dat hij de baas moest zijn. Dat leidde tot luid gelach en plezier bij de overige organen. ‘Haha, een penis die de baas is!’
‘Wacht maar af’, zo sprak de penis en ging staken. Na een paar dagen kregen alle andere organen het te kwaad omdat de urine niet meer werd uitgeplast. Handen en voeten zwollen op en de hersenen kregen hoofdpijn. Pijn, pijn ook bij alle organen. Die gaven het snel op. ‘Ok, penis, jij hebt gewonnen en jij wordt de baas’.
Moraal/les: om de baas te zijn hoef je geen hersens te hebben. Elke lul kan het worden.

Les 4
Een priester gaf met zijn auto een lift aan een jonge mooie non. Tijdens de rit raakte hij haar bovenbeen aan. De non zei: ‘Eerwaarde, denk toch aan Spreuken 10 vers 4.’ De priester haalde zijn hand weg, maar na tien minuten legde hij weer zijn hand op haar bovenbeen. ’Eerwaarde, denk aan Spreuken 10 vers 4’, zei de non opnieuw.  De priester bood zijn excuus aan en zette de non af bij het klooster. Zij nam zichtbaar teleurgesteld afscheid.
De priester reed door naar zijn kerk, parkeerde de auto en rende naar binnen op zoek naar Spreuken 10 vers 4. Daar stond: ‘Een trage hand maakt arm, maar de hand die vlijtig doorgaat maakt rijk.’
Moraal/les: wie zijn vak onvoldoende beheerst, kan een geweldige kans laten lopen.

Les 5
De baas, zijn verkoper en de secretaresse liepen tijdens de lunchpauze samen op straat. Ze vonden een antieke lamp en toen ze erop wreven verscheen een geest. ‘Ieder van jullie mag een wens doen’, zei de geest. ‘Nou’, zei de verkoper, ‘ik wil op de Bahama’s zijn, geen geldzorgen en de hele dag niets doen met een biertje in mijn hand.’ En, floep, de verkoper was verdwenen. ‘Ik wil naar Hawai en de hele dag pina coladas drinken’, zei de secretaresse. Floep, weg was zij.
‘Nu is het jouw beurt’, zei de geest tegen de baas.
Die zei: ‘Ik wil dat die twee na de lunch weer op kantoor zijn’.
Moraal/les: laat de baas altijd het eerste aan het woord.

Les 6
Een vogeltje vloog zuidwaarts om de kou te ontlopen, maar onderweg bevroor het beestje toch. Het viel uit de lucht op een weiland. Daar liep een koe die precies op dat vogeltje een grote warme koeienvla deponeerde. Het werd warm onder de koeienpoep en het vogeltje begon zo waar te ontdooien en kwam weer tot leven. Het vogeltje werd er zo vrolijk en blij van dat het begon te zingen. Een kat die voorbij liep hoorde gezang, groef in de koeienpoep, vond de vogel en at het direct smakkend op.
Moraal/les: 1) niet iedereen die met stront gooit is jouw vijand; 2) niet iedereen die je uit de ‘shit’ haalt is jouw vriend; 3) zit je in de ‘shit’ hou dan je mond dicht.

(vrij naar Frank Verano)       

Reacties zijn gesloten.