Supermarkt Deen overgenomen door onder meer AH

De verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Albert Heijn neemt 38 filialen over, Vomar tekent voor 23 winkels en DekaMarkt kan 19 supermarkten ombouwen. Dit schrijft vandaag het AD.

De overname werd in februari aangekondigd. Deen zag in dat er de komende jaren fors geïnvesteerd moet worden om toekomstbestendig te worden. Daarvoor moeten bijvoorbeeld de logistiek en de onlinetak worden gemechaniseerd. De familie achter het bedrijf zag dat allemaal niet zitten en besloot daarop de winkelketen in de verkoop te zetten.

Albert Heijn neemt ook het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale over. Het distributiecentrum in Beverwijk komt in handen van DekaMarkt. De drie supermarktketens ondervinden genoeg concurrentie van andere supermarktbedrijven, aldus de ACM.

Deen ontstond in 1933 in Hoorn als kruidenierswinkel en is met name actief in Noord-Holland. Verder heeft de keten supermarkten in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Behalve de fysieke filialen verkoopt de keten ook online boodschappen en bloemen. De keten heeft een landelijk marktaandeel van ruim 2 procent en had in 2019 een jaaromzet van meer dan 800 miljoen euro.

Door de verkoop verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, Nu, 21 jaar later, zijn het er nog 26.

 

 

Reacties zijn gesloten.