Suitsupply opent café in honderdste winkel in VS

Suitsupply heeft vorige week zijn eerste winkel in Boston geopend. Met de opening heeft de Nederlandse mannenmodeketen de mijlpaal van honderd winkels wereldwijd behaald. Dit meldt RetailNews.

De winkel bevindt zich in Newbury Street, wat volgens Suitsupply het centrum van het zaken- en winkeldistrict van Boston is. De winkel telt zo’n achthonderd vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen.

Nieuw voor Suitsupply is de toevoeging van een caféconcept aan de winkel. Klanten kunnen in Café Susu op de begane grond terecht voor onder meer koffie, verse sappen en kleine, gezonde maaltijden.

Suitsupply was vorig jaar goed voor 254,4 miljoen euro. De retailer leed daarbij een verlies van 11,4 miljoen euro, volgens oprichter Fokke de Jong als gevolg van investeringen die zich later moeten terugverdienen. Suitsupply is in 25 landen actief. Recent werden nog winkels geopend in Stockholm, Helsinki en Brooklyn, New York.

Het café in de winkel in Boston is mogelijk ook een opmaat voor een stap in ons land. Steeds meer komen er geluiden om in ons land vaker blurring toe te staan. En ‘blurring’ is de combinatie van detailhandel en horeca. De fractie van de VVD in de Tweede Kamer heeft recent aangegeven daar niet meer tegen te zijn. De Slijtersunie en KHN zijn faliekant tegen, maar in onze optiek is deze ontwikkeling niet meer tegen te houden.

Reacties zijn gesloten.