Paniek bij Hudson’s Bay in Nederland

Hudson’s Bay voert de nodige veranderingen door bij zijn warenhuizen in Nederland. Er is een nieuwe ceo benoemd en de warenhuizen worden geherpositioneerd, zo laat het Canadese warenhuisconcern weten. RetailNews bericht hierover.

Armin Devender staat voortaan aan het roer van de Nederlandse winkels. Hij is de opvolger van Wayne Drummond en Stefaan Le Clair, die het allebei slechts een paar maanden volhielden. Devender komt over van zusterformule Galeria Kaufhof, waar hij de rol van general sales manager vervulde. Hij was betrokken bij de opening van de eerste vestigingen in ons land.

Devender moet zorgen voor een ommezwaai in Nederland, waar vorig jaar een verlies van ruim tachtig miljoen euro zou zijn gedraaid. De Telegraaf concludeerde vorige maand uit interne stukken dat er mogelijk een ontslagronde aankomt bij het warenhuisconcern. De nieuwe eigenaren zouden zich grote zorgen maken over de zware investeringen en achterblijvende omzetten in ons land.

Hudson’s Bay Company droeg vorig jaar iets meer dan de helft van zijn aandelen in de Europese warenhuizen over aan Signa, dat Karstadt al in handen had. Onder de nieuwe eigenaar wordt nu de ‘lokale aanwezigheid in de markt geheel herzien’. Er wordt gesproken van een ‘herpositionering’ in ons land. “Het doel is om onze klantenbasis te verbreden en de grootte van de winkels aan te passen”, stelt topman Stephan Fanderl van Karstadt en Galeria Kaufhof.

Of dat betekent dat de warenhuizen kleiner worden, vertelt Hudson’s Bay niet. De geplande openingen in Utrecht en Amstelveen dit voorjaar gaan gewoon door. De warenhuisketen heeft momenteel dertien vestigingen in ons land. Op de foto bij de bericht de vestiging in het centrum van Rotterdam.

Reacties zijn gesloten.