Opnieuw modewinkels in zwaar weer

De nieuwe eigenaar van Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps gaat flink reorganiseren. In totaal sluiten 28 winkels de deuren. Ruim 200 medewerkers, van de bijna 1500 in totaal, verliezen daardoor hun baan, meldt Nxt Fashion, de holdingmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de winkelformules.

De voormalige eigenaar van de ketens, fashionbedrijf FNG, ging afgelopen zomer failliet. Nxt Fashion kocht vervolgens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps. ‘De 28 winkels die sluiten, werden tijdens deze koop al als onvoldoende rendabel bestempeld’, zei de commercieel directeur.

Vooral Expresso krijgt een klap: vijftien winkels sluiten. Daarnaast sluiten drie winkels van Steps (Haarlem, Hoofddorp en Zoetermeer), vijf Claudia Sträter-filialen (Amsterdam, Breda, Eindhoven en Enschede) en vijf Miss Etams (Almelo, Almere, Diemen, Groningen en Alkmaar).

En we zijn er nog niet. Nog lang niet. INretail meldde deze week dat nog veel mode- en schoenenwinkels in de komende twee kwartalen het loodje gaan leggen. Niet alleen zelfstandige winkeliers maar ook landelijke ketens.
Er lopen sinds het begin van de crisis zo’n 30 tot 40 procent minder consumenten in de winkelstraat en dat wordt alleen maar erger door de steeds weer oplaaiende berichten over de coronacrisis.
In veel belangrijke winkelstraten in ons land stijgt de leegstand van winkelpanden enorm. Zelfs met huurverlagingen zien steeds meer ondernemers er geen heil in om een winkel – laat staan een modezaak – te beginnen. INretail voorspelt dat het winkelbestand in Nederlandse binnensteden met zeker dertig procent zal afnemen.

 

Reacties zijn gesloten.