Nieuwe maatregelen kabinet heel schadelijk voor bedrijfsleven

Het wordt vanaf zaterdag 6 november weer verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt en andere winkels. De winkels vallen onder publiek toegankelijke binnenruimten waar mondmaskers met ingang van zaterdag verplicht zijn, meldden demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag op de coronapersconferentie.

Op andere plekken wordt een coronatoegangsbewijs verplicht, zoals maandag al naar buiten kwam. De coronapas is nu al verplicht in de horeca, casino’s, op bepaalde evenementen en cultuurlocaties. Daar komen doorstroomlocaties als musea en sportscholen bij. Ook bij verplaatsingen in hogescholen en universiteiten moeten mondkapjes gedragen worden. Zelfs op een terras in de onschuldige buitenlucht wordt een pas verplicht, alleen maar om ongevaccineerden uit te sluiten en te dwingen zich te laten inenten. Wat niet helpt, kennelijk, want velen worden opgeroepen een derde prik te halen. Dus dat klopt weer niet.

Op enig moment is het ook de bedoeling dat pretparken en dierentuinen om een coronatoegangsbewijs gaan vragen, maar dat zal nog iets langer op zich laten wachten. Volgens ingewijden is daar om juridische redenen meer tijd nodig.

Ook mensen met een contactberoep moeten vanaf vrijdag opnieuw een mondkapje dragen. Dat geldt onder meer voor kappers en nagelstylisten. Sekswerkers hoeven geen mondkapje te dragen, liet Rutte dinsdag weten.
Waarom een kapper en een klant een mondmasker moeten dragen is onduidelijk. Hoe kan je iemand knippen die een vies kapje op heeft?

Ook is volstrekt onduidelijk waarom vandaag – dinsdag – besloten is om dat vieze mondkapje vanaf zaterdag verplicht te stellen. Als dat zo nuttig zou zijn, waarom dan niet gelijk morgen (woensdag) invoeren???

 

Reacties zijn gesloten.