Nieuwe financiële impuls voor Lijnbaan in Rotterdam

De elf eigenaren van de Lijnbaan in Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over renovatie van het tweede deel van de winkelstraat. Het gaat om het gebied tussen de Aert van Nesstraat en de Korte Lijnbaan.

De start van het tweede gedeelte van de renovatie van de Lijnbaan begint in het derde kwartaal van dit jaar. Gezamenlijk investeerden zij de afgelopen jaren al ruim tien miljoen euro in het management van de Rotterdamse binnenstad. Opgeteld investeren ondernemers en eigenaren zo’n twintig miljoen euro over een periode van tien jaar in het management van het Rotterdamse kernwinkelgebied. Het wachten is nu op de gemeente als belangrijke stakeholder, zegt voorzitter Rob Vester van binnenstadsvereniging UDS. “Wij hopen dat de gemeente het belang van de binnenstad als woonkamer van de stad gaat inzien.”

De eerste renovatiefase van de bekende winkelstraat was volgens UDS een ‘overweldigend succes’. “Door de renovatie van de luifels krijgt de Lijnbaan weer de sprankelende uitstraling die zij in de jaren vijftig had”, stelt Vester. Het ‘mistroostige beeld’ dat na de renovatie in de jaren tachtig ontstond, moet zo volgens hem verdwijnen.

In reacties op dit bericht in RetailNews schrijven mensen dat wat hen betreft de Lijnbaan verouderd is en tegen de vlakte moet om er een nieuw modern winkelhart te bouwen. Maar de Lijnbaan – gebouwd na de Tweede Wereldoorlog – is een Rijksmonument. Na voltooiing kwamen vanuit de hele wereld deskundigen kijken hoe ze in Rotterdam in de wederopbouw een wandel-winkelcentrum uit de grond hadden gestampt met oog – voor die tijd tenminste – voor architectonische hoogstandjes.
Zie https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/welstandsnota/Welstandsparagraaf-Lijnbaan-en-Korte-Lijnbaan-vastgesteld.pdf

Reacties zijn gesloten.