Niets open met Pasen: geen winkels en geen terrassen

Het was te verwachten: vanuit het kabinet en dat rare OMT komen ernstige geluiden dat terrassen en winkels rond Pasen niet open mogen. Al eerder klonk en klinkt kritiek dat ons land al ruim een jaar wordt bestuurd door zelfingenomen en zogenaamde medici in het OMT dat niet bestaat uit een afgewogen gemiddelde van ook economen en gedragspsychologen.
De economische en psychologische schade van de huidige regels is enorm. Jongeren missen alle contacten in deze belangrijke fase van hun leven. Ouderen missen contacten in de laatste jaren van hun leven.

Pleitte minister-president Rutte in maart 2020 nog voor groepsimmuniteit (wat hij later zo maar botweg ontkende ooit gezegd te hebben: zie Groepsimmuniteit ) , nu is opeens – ook volgens veel artsen – een dubieuze niet medisch onderbouwde afstand bewaren van 1,5 meter en vaccineren het motto.
Het kabinet weet het niet, dat is wel duidelijk. En de economie en de maatschappij gaan domweg en grofweg gezegd naar de donder.

Met voor ondernemers ergerlijke uitspraken als ‘we moeten dit samen doen’.  Samen? Ambtenaren en politici krijgen maandelijks nog gewoon hun salaris (de meesten zitten ook nog gewoon thuis, riant niks te doen – zo horen wij van betrokkenen) terwijl ondernemers hun pensioen- en spaargeld moeten opeten.

De tweedeling in de maatschappij is voor altijd een feit. Zij en wij. Jammer.

 

Reacties zijn gesloten.