Modeketen Uniqlo opent winkel in Amsterdam

Uniqlo opent op 28 september haar deuren van de eerste Nederlandse vestiging. Al eerder dit jaar werd bekend dat de Japanse keten zich ging vestigen in het voormalige Forever 21-pand in de Kalverstraat.

De keten heeft in totaal 2040 vierkante meter tot zijn beschikking in het pand met een ingang aan het Rokin en de Kalverstraat (zie foto). Hiermee is de nieuwe winkel in Amsterdam de grootste winkel van het merk in de Benelux en tevens een van de grootste in Europa. De lifewear collecties van Uniqlo voor mannen, vrouwen en kinderen zijn verdeeld over drie verdiepingen.

“De mensen van Amsterdam houden van het dragen van functionele, maar goed ontworpen en hoogwaardige kleding. Bij Uniqlo delen wij dezelfde waarden en het zijn dan ook exact deze kwaliteiten die je terugvindt in onze Lifewear,” aldus Taku Morikawa, de CEO van Uniqlo Europa. “Met de opening van Uniqlo Kalverstraat op 28 september, kijken wij uit naar een langdurige en succesvolle relatie met de Nederlandse gemeenschap.”

Het doel van Uniqlo is om kleding te creëren die mensen elke dag kunnen dragen. Functioneel maar voortdurend verbeterd door Uniqlo om meer warmte te geven, lichter aan te voelen en er beter uit te zien. Innovatie en verbetering staat hoog in het vaandel bij het merk. “Simple made better,” aldus Yuki Katsuta, hoofd van research en ontwikkeling wereldwijd bij Uniqlo tijdens een perspreview in juni.

Reacties zijn gesloten.