Modeketen Forever 21 sluit tenminste honderd filialen

De Amerikaanse modeketen Forever 21 is van plan zeker honderd winkels te sluiten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De ingreep zou deel uitmaken van een grote reorganisatie die het bedrijf, dat ook in Nederland actief is, voor omvallen moet behoeden.

Forever 21 kampt met nijpende financiële problemen, na in korte tijd hard te zijn gegroeid. Het bedrijf zou nu surseance willen aanvragen via een zogeheten Chapter 11-procedure. Die stelt bedrijven in staat te blijven draaien terwijl ze een reddingsplan opzetten. Forever 21 zou onder andere zo’n 75 miljoen dollar nodig hebben voor zijn redding.

Forever 21 zelf geeft geen commentaar. Het bedrijf ontkende eerder een bericht van The Wall Street Journal dat de keten faillissement zou willen aanvragen.

In totaal heeft Forever 21 meer dan achthonderd winkels in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Latijns-Amerika. De keten, vooral bekend van relatief goedkope modeartikelen voor jongeren, heeft een vestiging in het centrum van Rotterdam.

De flagshipstore van Forever 21 aan het Rokin in Amsterdam (zie rechtsboven op de foto) sloot in januari 2018 al de deuren. De winkel zat er nog geen vier jaar. Inmiddels zit in het pand een vestiging van de Japanse kledingketen Uniqlo.

Reacties zijn gesloten.