Modeketen C&A neemt drastische maatregelen

Modeconcern C&A heeft ‘drastische maatregelen’ nodig om te overleven. Dat zou topman Edward Brenninkmeijer hebben geschreven in een e-mail aan zijn werknemers, meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel.

Een van die maatregelen is het aanvragen van werktijdverkorting voor het C&A-personeel in Duitsland. Werknemers stellen in een e-mail aan de ondernemingsraad en het hoofd personeelszaken dat de retailer met deze regeling sjoemelt. Zo zou de werktijdverkorting ook aangevraagd zijn voor personeel op het hoofdkantoor in Dusseldorf, terwijl daar tijdens de coronacrisis extra werk verzet moest worden.

Dat is nog niet alles. Managers verwachten dat dezelfde hoeveelheid werk verzet wordt, terwijl het personeel door de regeling minder arbeidsuren ter beschikking heeft. Overuren worden bovendien niet uitbetaald.

Eerder liet C&A al weten huurverlaging aangevraagd te hebben bij zijn pandverhuurders. Ook wilde het bedrijf zijn contracten opzeggen bij leveranciers in Bangladesh, maar die bestellingen werden later toch hersteld.

Het rommelt al langer bij de winkelketen. Het bedrijf deed zijn activiteiten in Mexico van de hand en een aantal winkels in Frankrijk en Duitsland ging permanent op slot.

Reacties zijn gesloten.