Media blijven verdacht waarschuwen voor corona met individuele gevallen

Al vele tientallen jaren vergt het griepseizoen honderden zo niet duizenden extra doden. Vooral verzwakte en oude mensen werden en worden getroffen. Heel akelig. En soms zijn de virussen gevaarlijker dan andere, zoals dit jaar het covid-19, inmiddels bekend als corona. Niet mee spotten. Doe ik ook niet.

Maar het corona-kabinet en diverse landelijke media maken het wel heel bont door gezamenlijk een kennelijk propaganda-plan te trekken waarbij individuele gevallen uitgelicht worden om mensen bang en banger te maken. Jongeren komen in beeld dat ze ernstig ziek zijn geworden (ja, dat kan. Gebeurt jaarlijks), BN’ers komen in beeld dat ze al weken niks meer goed kunnen proeven (zanger Jamai, lees ik. Ja, kan. Corona is heftig!). Maar uiteindelijk komt bijna niemand die besmet wordt in het ziekenhuis. Thuis variĆ«rend van een dag, een paar dagen tot 9 dagen goed uitzieken en je bent er weer. Net als al die jaren tevoren.

Schrijver dezes heeft in het grote griepseizoen 2014/2015 (nooit van gehoord, zeker? Media zwegen toen. Horeca en winkels bleven gewoon open. 2 miljoen Nederlanders kregen griep) 8 dagen doodziek van de griep in bed gelegen. Dus ik weet er alles van.
Niet spotten met griep, maar ook niet de hele economie naar de donder helpen, a.u.b.

Reacties zijn gesloten.