INretail: ‘Winkeliers: sluit de winkeldeuren’!

Brancheorganisatie INretail roept winkeliers op om de deuren gesloten te houden om energie te besparen. “Als je je deur openhoudt, dan heb je iets uit te leggen aan de maatschappij”, aldus directeur Jan Meerman tegenover de NOS.

Volgens INretail zijn er zorgen onder winkeliers over de stijgende energierekening. Met de campagne wil de brancheorganisatie dat winkels met airco’s in de zomer en verwarming in de winter, hun energierekening laag kunnen houden door de deuren te sluiten. INretail hoopt erop dat ook food-retailers zich aansluiten bij de campagne om tot een uniform beleid te komen.

Afgezien hiervan worden er ook andere maatregelen genomen om de energierekening zo laag mogelijk te houden, door bijvoorbeeld zuinigere verlichting te gebruiken of zonnepanelen aan te schaffen. Desondanks zijn er ook veel winkeliers die buiten de boot vallen. Meerman: “Bij winkeliers die huren is er volop discussie met de verhuurder over dit soort maatregelen. De overheid moet hierin een faciliterende en stimulerende rol hebben.”

Reacties zijn gesloten.