Hudson’s Bay zou faillissement overwegen

Warenhuisketen Hudson’s Bay draait in Nederland zo slecht dat een sluiting of faillissement nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is. Dat blijkt volgens het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf.

In het eerste Nederlandse jaar draaide het bedrijf 80 miljoen euro verlies. Om het tij te keren zette Hudson’s een koerswijziging in, met toegankelijkere producten, lagere prijzen en acties. In de interne stukken waarin het Duitse blad inzage heeft gehad, wordt een sluiting of faillissement nog dit jaar als meest serieuze oplossing beschouwd. 

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson’s Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verdergaat.

Nog voor de opening van het eerste warenhuis van Hudson’s Bay in ons land meldden wij al in augustus 2017 op deze website dat de komst van de Canadese keten geen vernieuwing zou brengen. Het zou een tweede V&D worden. Wij hebben diverse malen vestigingen van Hudson’s Bay bezocht en overal kregen wij inderdaad het gevoel dat dit warenhuis niet zou brengen wat het beloofde. Ongeïnteresseerd personeel, kleding die men overal kan kopen en geen producten waarvan men zegt: goh, wat leuk, daarvoor ga ik nou speciaal naar Hudson’s Bay.

Jammer, maar opnieuw gaat een grote winkelketen het niet redden in het sterk en snel veranderende landschap van de retail. En dat terwijl deze maand twee nieuwe vestigingen van het warenhuis zijn geopend: in Utrecht en in Amstelveen. Op de foto de vestiging aan het Rokin in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.