Hudson’s Bay vertrekt eind dit jaar uit Nederland

Boven de column op deze site van 21 augustus staat nog een titel die meldt van een ‘overlevingsstrijd van Hudson’s Bay’. Maar de strijd is beslist.
Hudson’s Bay sluit eind dit jaar al zijn warenhuizen in Nederland. Dat blijkt uit een brief van de retailer aan zijn aandeelhouders, die in handen is van het FD.

‘Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson’s Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019′, zo staat te lezen in de brief. Ruim veertienhonderd medewerkers komen op straat te staan. Marketingdirecteur Jacco van der Steen laat weten verrast te zijn door de publicatie en mag er niks over zeggen.

Hudson’s Bay kwam twee jaar geleden naar Nederland, maar had het van begin af aan moeilijk. Pogingen om het tij te keren mochten niet baten. De Canadese warenhuisketen heeft vijftien winkels in ons land, voornamelijk in voormalige V&D-panden.

De verhuurders van de panden aan de warenhuisketen zeggen dat Hudson’s Bay nog steeds geen contact heeft opgenomen over het vertrek en de opzegging van de huur dan wel het verlaten van de gehuurde panden. En omdat er geen sprake is van een faillissement – Hudson’s Bay zou veel oud geld bezitten – zal het vertrek veel geld gaan kosten door afkoop van huurcontracten en vergoedingen aan 1400 ontslagen medewerkers.
Op de foto van november 2018 Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.