Hudson’s Bay sluit boekjaar met grote verlies

Hudson’s Bay Company heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een nettoverlies van 542 miljoen Canadese dollar (362 miljoen euro). Een goed laatste kwartaal, waarin het warenhuisconcern 286 miljoen dollar winst boekte, kon dat niet voorkomen.

Het verlies is wel iets teruggelopen ten opzichte van 2017, toen het Canadese bedrijf 581 miljoen dollar in het rood stond. Toen boekte de warenhuisketen ook al een winst in het laatste kwartaal, van 84 miljoen dollar. Dat betekende destijds het eerste kwartaal sinds twee jaar tijd dat met een positief resultaat werd afgesloten.

De omzet van Hudson’s Bay is in het afgelopen boekjaar, dat liep tot februari, gedaald van bijna 9,5 naar iets minder dan 9,4 miljard dollar. Het concern herstructureerde vorig jaar zijn Europese activiteiten, via een joint venture met het Duitse Karstadt. Het combineren van beide bedrijven kostte het retailconcern 194 miljoen dollar. Daarentegen droeg de fusie 88 miljoen dollar bij aan het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) in het vierde kwartaal.

Specifieke cijfers over Nederland zijn niet bekendgemaakt. Eind vorig jaar lekte uit dat de warenhuisketen in ons land tachtig miljoen euro in het rood stond. Hudson’s Bay opende vorige maand zijn laatste twee warenhuizen in Nederland. Met de openingen in Amstelveen en Utrecht staat de teller op vijftien winkels. (bron: RetailNews)

Reacties zijn gesloten.