De ‘zorg’ in ons land: steeds slechter, lijkt het

Terwijl personeelsleden in zorginstellingen (ziekenhuizen, thuiszorg en verpleeghuizen) zich massaal ziek melden wegens overbelasting zitten honderden ex-zorgmedewerkers werkloos thuis. Op hun sollicitaties wordt niet of nauwelijks of heel raar gereageerd.
In Gouda zit een grote zorginstelling, Zorgpartners Midden-Holland. Op een vraag naar werk in een van hun huizen in Reeuwijk werd recent geantwoord: ‘wij werken nu alleen met vrijwilligers’.
Huh? Dus vrijwilligers drukken betaalde gediplomeerde medewerkers uit de markt? Het geld is op, zou je denken.

In een ander huis van Zorgpartners in Gouda werd een sollicitant geweigerd waarschijnlijk omdat hij homoseksueel is en in dat huis veel ‘christelijke’ bewoners zitten. Deze sollicitant heeft tien jaar voor Zorgpartners gewerkt en ging 1,5 jaar geleden weg met een mooi afscheidsfeest, bloemen, cadeaux, een prachtig getuigschrift van Zorgpartners en met de toezegging dat hij direct terug mocht komen als de andere baan niet beviel. De toezegging stond niet zwart-op-wit en werd (dus) niet nagekomen.
Recent in dat bewuste huis gesolliciteerd. Enthousiaste reacties: mooi cv! Kom volgende week maar langs! Een dag tevoren gebeld door het: afdelingshoofd: ‘uw reputatie is niet goed. U hoeft niet te komen’.

Huh? Ik heb toch een mooi getuigschrift? Wat is er mis met mijn reputatie? Ik weet van niks.
‘Dat weet u zelf het beste’, blafte het afdelingshoofd, en gooide de hoorn op de haak. Tja, homo in een ‘ christelijk’ (kennelijk fout) huis.
Gouda, stad van Coornhert en Erasmus? Of nog steeds van bekrompen niveau?

Reacties zijn gesloten.