Column? Wij verwijzen graag naar Maurice de Hond!

Nu geen column. Niet over toerisme en retail die keihard geraakt zijn door krankzinnige niet van toepassing zijnde maatregelen. Niet over andere zaken.
De landelijke media hebben maandenlang – volgens onze bronnen vooral op last van dan wel in overleg met het OMT in Den Haag – gezwegen over tegengeluiden rond het eventuele gevaar en de bestrijding van dat coronavirus. Als oud-eigenaren van de Gouda Media Groep hebben wij nog steeds contacten met bronnen in de meeste landelijke media. Angst en nog eens angst moe(s)t er bij de bevolking worden ingejaagd.
Geluiden zoals die van Maurice de Hond werden opzettelijk genegeerd en doodgezwegen.

Het kantelt langzaam
Maar het kantelt langzaam. De landelijke media zien dat dit allemaal niet houdbaar is.
Opeens is De Hond trending in landelijke media.
Daarom: lees al zijn blogs (zie hieronder de link) en val van de ene in de andere verbazing hoe wij met z’n allen belazerd worden. En waarom? Wij met anderen studeren er nog op. We zijn wel heel erg geschrokken van deze gang van zaken. Wat zit hier achter? Of zit er niks achter? Zijn we dan toch een beetje een dictatuur geworden met een paar machthebbers die aan allerlei touwtjes trekken? Of was dat altijd al zo en hebben we dat niet gemerkt? En liepen/lopen bijna alle landelijke media op diverse onderwerpen al aan een touwtje met de machthebbers? Helpen/hielpen zij opzettelijk mee aan de bangmakerij?

Greet Hofmans-affaire
Bekend is natuurlijk dat die media dat al deden tijdens de monarchie-crisis in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Koningin Juliana en echtgenoot prins Bernhard leefden door de gebedsgenezeres Greet Hofmans – die door Juliana in het paleis was opgenomen om de oogziekte van prinses Marijke (later Christina) te genezen – op het punt van echtscheiding. Het einde van de monarchie dreigde. Minister-president Willem Drees ontbood met regelmaat de landelijke pers en verbood hen daarover te schrijven. Maar prins Bernhard lichtte stiekem het Duitse blad Der Spiegel in over de puinhoop op paleis Soestdijk en toen dat blad erover publiceerde konden de Nederlandse media niet anders dan ook publiceren. Vrije pers. Laat ons even niet lachen. Maar griezelig is het wel!

COVID-19

Reacties zijn gesloten.