Bruna en Primera sluiten afhaalpunten pakketten

Zo langzamerhand stort het kabinet ons land nog verder in een totale chaos qua bizarre regelgeving. De HEMA, dè grootste tompoucen-banketbakker van Nederland, moet de filialen sluiten maar bij de lokale banketbakker kan men nog gewoon tompoucen kopen. Zaken in rookwaren moeten dicht, maar drugswinkels mogen open blijven.

Onderzoeken wijzen uit dat zogenaamde besmettingen met het rondwarende virus nauwelijks uit de horeca en de detailhandel komen, maar die zaken moeten dicht en mensen wordt geadviseerd thuis te blijven. En juist ’thuis’ blijkt de voornaamste besmettingsbron te zijn. Het is eigenlijk te bizar voor woorden.

Moederbedrijf Audax heeft besloten om de post- en pakketpunten bij de AKO-vestigingen vanaf maandag te sluiten. Ook bij een deel van de Bruna-winkels gaan de punten dicht. De reden voor de sluiting is dat klanten niet snappen dat ze wel een pakket mogen ophalen of postzegels mogen kopen, maar bijvoorbeeld geen ansichtkaart kunnen krijgen.

Sinds dinsdag zijn alle niet-essentiële winkels gesloten. Post- en pakketpunten mogen wel openblijven. Veel bedrijven die zo’n punt in hun winkel hebben, besloten om open te blijven, om zo nog wat inkomsten te hebben. 

De overige Bruna-vestigingen zijn in handen van zelfstandige ondernemers, die zelf mogen beslissen of ze openblijven. Dat geldt ook voor de winkels van The Read Shop, dat eveneens onder Audax valt.

Ook winkelketen Primera heeft besloten om de pakketpunten bij de meeste van zijn ruim 520 winkels te sluiten. Deze gaan zondag al dicht. De ondernemers die de winkels uitbaten, richten zich op het thuisbezorgen van producten.

De reden van de sluiting is dezelfde als bij Audax. “De winkels mogen open zijn voor pakketservice, maar wie een rouwkaart of staatslot wil kopen, moeten worden doorverwezen naar een andere winkel verderop in de straat”, aldus het bedrijf in een toelichting. “De situatie op de winkelvloer is niet langer houdbaar.”

Op social media circuleert het treffende voorbeeld van een klant die verlegen zit om een pak printerpapier. ‘Nee’, zegt de verkoper van de Bruna, ‘dat mag u bij ons niet meer kopen. Bestel maar online.’ Ok. Online gedaan. De volgende morgen even niet thuis en in de brievenbus ligt een briefje van DHL: u was niet thuis maar uw pakket printerpapier kunt u afhalen bij de Bruna. MONTY PYTHON’S FLYING CIRCUS in optima forma.

Reacties zijn gesloten.