Met uitbesteding probeert Blokker opnieuw te bezuinigen

Blokker Holding heeft zijn diensten die ze verricht voor alle bedrijfsonderdelen (‘shared services’) op het gebied van vastgoedmanagement en productveiligheid ondergebracht bij externe partijen. De overnemende partijen zijn respectievelijk Retail Property Management (RPM) en Précon Food Management.

Blokker, Big Bazar en Xenos hebben service-overeenkomsten afgesloten met de twee partijen. Ook de gezamenlijke inkoop van niet-handelsgoederen wordt uitbesteed en komt in handen van proQure. De overnames horen bij de strategiewijziging van het winkelconcern, waarbij de focus volledig op huishoudformule Blokker komt te liggen. Alle overige winkelketens worden verkocht en de gemeenschappelijke holding-activiteiten uitbesteed. Voor de shared services heeft Blokker Holding gekozen voor uitbesteding aan derden, naar eigen zeggen om de prijs-kwaliteitverhouding en schaalvoordelen van de afzonderlijke bedrijven te waarborgen.

Alle medewerkers van het shared service center ‘Kwaliteit’ kunnen per 1 januari mee naar Précon, terwijl RPM een deel van het personeel overneemt. In totaal zijn twintig medewerkers bij de uitbestede activiteiten betrokken.

Blokker Holding rondde onlangs de verkoop van Intertoys aan investeerder Alteri af. Eerder werd voor Leen Bakker al een nieuwe eigenaar gevonden in Gilde Equity Management. Het retailconcern is nog op zoek naar kopers voor Big Bazar, Xenos en Maxi Toys.

Blokker moet wel reorganiseren omdat het concern te weinig en te laat heeft ingespeeld op internet en teveel verschillende bedrijfsonderdelen is gestart. Ook is er zware concurrentie van de Action. In de zomer van 2015 werd bekend dat Blokker Holding in 2014 een verlies van 20 miljoen euro had geboekt. Over 2015 liep het verlies naar 52 miljoen euro. Met andere woorden: Blokker moet redden wat er nog te redden valt. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.