Intern stuk met slechts 180 Blokkerwinkels van tafel

Blokker heeft pas een sluitende businesscase bij een winkelbestand van 180 vestigingen. Dat blijkt uit een stuk dat rondgaat binnen de top van het winkelconcern, melden bronnen rond Blokker Holding aan De Financiële Telegraaf.

Het overhouden van 180 winkels zou betekenen dat ruim de helft van de vierhonderd vestigingen, die net naar de nieuwe formule zijn omgebouwd, op slot moet. Een woordvoerder laat weten dat daar geen plannen voor zijn. “We zetten de ingezette strategie met vierhonderd nieuwe winkels voort.”

Het scenario dat in de krant wordt geschetst is in een eerder stadium al van tafel geveegd, zegt de woordvoerder tegen RetailNews. “Het is geen recent plan. Het bleek juist een niet goed sluitende businesscase.”
Deze bewering staat dan weer haaks op een hoge bron in het management van Blokker die in het najaar van 2017 al tegen een zakenrelatie van Zilverpolder heeft gezegd dat het management het V&D-scenario van een faillissement niet uitsluit.
Blokker is ook bezig om filialen op A1-locaties te sluiten zoals op de Hoogstraat in Rotterdam en aan de Kalverstraat in Amsterdam (zie foto). Dit laatste filiaal is inmiddels dicht.

Blokker-topman Casper Meijer maakte dinsdag zijn vertrek bekend. Hij zou een verschil van inzicht hebben met de eigenaarsfamilie, die de verbeteringen van het huishoudconcern te traag vinden gaan. De woordvoerder zegt dat hij zelf besloot om op te stappen, maar volgens bronnen reageerde de familie ‘woedend’ bij het zien van de cijfers en eiste zijn vertrek. Blokker Holding maakt eind mei of begin juni de jaarcijfers bekend.

Topman Bernd Bosch van Blokker in België nam dinsdag per direct afscheid, wat volgens de woordvoerder losstaat van het vertrek van Meijer. De reden van het vertrek van Bosch is niet bekendgemaakt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.