Blokker Holding wil diverse winkelformules verkopen

Voor Leen Bakker en Intertoys is een goede toekomst weggelegd. Een koper vinden voor Xenos zal Blokker Holding meer moeite kosten. Die verwachting spreken retailkenners Rupert Parker Brady en Paul Moers uit tegenover RetailWatching.

Jysk zou interesse kunnen hebben in Leen Bakker om verder uit te breiden in ons land, denkt Parker Brady. Volgens Moers zou de ‘modische’ woonwinkelketen ook goed passen binnen retailserviceorganisatie Euretco. Voor Big Bazar ziet Parker Brady het Britse Poundland als potentiële koper. Ook voor Intertoys is volgens hem een markt, hoewel hij geen namen van mogelijke overnamekandidaten noemt. Verder verwachten beiden dat private equitypartijen zich zullen melden.

De verkoop van Xenos noemen de retailkenners ‘heel moeilijk’. “Het assortiment van die formule is niet uniek meer, je vindt het tegenwoordig overal”, zegt Moers. Parker Brady beaamt dat en noemt Søstrene Grene ‘een modernere versie van ‘Xenos’. De toekomst van Big Bazar ziet er volgens Moers het slechtst uit, vanwege de hevige concurrentie van Action en Op=Op Voordeelshop.

Parker Brady verwacht dat de verkoop van de verschillende winkelformules Blokker Holding een half miljard tot een miljard euro zal opleveren. Het retailconcern wil de ketens het liefst ‘intact’ verkopen, zegt ceo Casper Meijer. De ketens worden volgens hem niet per se aan de hoogste bieder verkocht, maar aan een partij die toekomst ziet in de winkelformule. “Dan is het niet van belang of het om een private equity partij gaat of om partijen die al actief zijn in de industrie.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.